Everzwijn in rode wijn

voor 6 personen

  • 3 eetl. olie
  • 1½ kg bout of lendestuk van wild zwijn
  • 2 eetl. cognac
  • 2 uien in ringen
  • 2 wortelen in plakjes
  • zout & peper
  • 1 eetl. bloem
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 fles rode wijn
  • 2 sneetjes roggebrood zonder korst
  • 2 eetl. wijnazijn
  • bouquet garni

Verwarm de oven voor op 160 °C.
Bak het vlees in een grote ovenvaste braadpan in de olie op hoog vuur aan alle kanten bruin.
Doe er de cognac, de uien, de wortelen, zout & peper bij en laat de groenten, onder regelmatig omscheppen, op laag vuur zacht, maar niet bruin worden.
Voeg de bloem toe en laat die al roerend kleuren.
Voeg de knoflook en zoveel wijn toe dat het vlees onder staat.
Breng het met het bouquet garni erbij aan de kook, doe het deksel op de pan, zet hem in de oven en braad het vlees in ± 2½ uur gaar.
Week intussen het roggebrood in de azijn.
Knijp het brood, als het vlees gaar is, uit en roer het door het kookvocht tot de saus is gebonden.
Braad het vlees afgedekt nog ± 30 minuten in de oven.
Laat het dan ± 15 minuten rusten en snijd het in dikke plakken.
Zeef de saus en breng haar op smaak met zout & peper.

Lekker met rode kool.

Bron: Astrid Veltman

Terug