Eendenborst met citroengraskruim

Eendenborst met citroengraskruim

voor 2 personen

  • 2 wilde-eendenborsten, of 1 magret de canard
  • sap van 1 à 2 limoenen
  • 3 stengels citroengras
  • 1 rawitpepertje
  • 1 Spaanse peper (lombok)
  • 4 flinke tenen knoflook, fijngehakt
  • 4 cm gember, geschild en fijngehakt
  • 2 eetl. olie
  • 15 cl kokosmelk
  • 1 theel. suiker
  • 1 theel. trassi of 1 eetl. nam pla
  • verse koriander of peterselie, gehakt

Wrijf het vlees in met zout en wat limoensap en laat even staan.
Verwijder de harde buitenste bladeren en het harde begin van het citroengras en hak al het wat zachtere ongelofelijk fijn.
Verwijder van de pepers de pitjes en hak de pepers fijn.
Fruit citroengras, knoflook, gember en pepers rustig in de olie tot de knoflook goudbruin kleurt.
Haal de helft van het mengsel uit de pan en bewaar.
Doe de suiker, trassi en kokosmelk bij de rest in de pan en kook in tot saus.
Breng op smaak met zout en limoensap.
Bak de eendenborst(en) rustig lang op het vel en kort op de vleeskant, in totaal is 8 minuten genoeg.
Laat 5 minuten rusten.
Serveer op de saus en garneer met het gebakken kruim en gehakte koriander.

Eet met rijst en groente.

Bron: Onno Kleyn

Terug