Damhertbiefstuk Rossini

Damhertbiefstuk Rossini

  • 4 damhertbiefstukken van de bout
  • 4 plakken ganzeleverpaté
  • 20 cl goede bordeauxwijn
  • 20 cl wildfond
  • 1 eetl. vleesjuspoeder
  • 1 eetl. roomboter
  • 1 teen knoflook doormidden gesneden
  • 1 theel. peper
  • ½ theel. peper
  • paar druppels truffelolie

Schenk de rode wijn met een halve theelepel peper en wildfond in een steelpan en kook tot de helft in.
Bind met de juspoeder en houd apart.
Smelt in de koekenpan de boter met het knoflookteentje.
Leg de damhertbiefstukken in de pan en bak ze aan beide zijden mooi bruin, ongeveer 3 minuten per kant.
Haal ze uit pan bestrooi met peper en zout en leg ze in de braadslede.
Verwarm de oven voor op 100 °C.
Plaats de paté er bovenop en zet 5 minuutjes in de oven.
Giet de saus in de koekenpan en kook nog even mee.
Leg op elk bord een biefstukje met ganzenleverpaté druppel er wat truffelolie over en giet er wat saus over.

Tip
Vervang de ganzenleverpaté eens door meegebakken bloedworst.

Serveertip
Lekker met gegratineerde aardappels.

Bron: Wildplaza.com

Terug