Damhertbiefstuk met pepersaus

Damhertbiefstuk met pepersaus

  • 4 damhertbiefstuk à 150 g
  • 1 theel. zout
  • ½ theel. peper
  • 1 eetl. olijfolie
  • 1 theel. groene peperkorrels op sap
  • 1 teen knoflook doorgesneden
  • 3 eetl. room
  • 3 eetl. wildfond
  • 1 eetl. cognac

Schenk de olijfolie in de pan, voeg het teentje knoflook toe en zet op een hoog vuur.
Bestrooi de damhertfilets met peper en zout en bak ze aan beide zijden ongeveer 3 minuten per kant.
Haal ze uit de pan en houd warm.
Giet de wildfond en doe de pepers in de pan.
Voeg daarna de cognac toe en kook even in.
Voeg dan de room toe en kook nog even mee.
Leg op elk bord een biefstukje en giet er wat saus over.

Tip
Probeer dit recept ook eens met moeflonfilet.

Serveertip
Lekker met een witlof- en roquefortstamppotje.

Bron: Wildplaza.com

Terug