Damhert tournedos met gelei van port en framboos

  • 4 damhert tournedos van elk 150 g
  • snuf peper
  • ½ theel. zout
  • 1 eetl. olijfolie
  • 2 dl port
  • 3 blaadjes gelatine
  • 4 verse frambozen
    • benodigdheden
  • 1 snijplank
  • 1 schaal
  • 1 braadslede
  • 1 koekenpan
  • 1 vleestang
  • 1 ijsblokjesvorm
  • 1 oven op 125 °C voorverwarmd

Kook de port in tot 1 dl.
Week de gelatine in koud water, knijp het uit en roer door de port.
Koel af en giet in 4 vakjes van de ijsblokjesvorm.
Wanneer het begint te geleren druk je voorzichtig in elke vorm een framboos en zet in de koelkast.
Peper en zout de damhert tournedos en bak ze ongeveer 3 minuten om en om in de boter tot ze mooi bruin zijn.
Haal ze uit de pan, leg ze elk op een bord en leg er een blokje portgelei boven op.
Serveer direct.

Tip
Ook een lekker recepet met blesbok tournedos.

Serveertip
Heerlijk met bloemkoolpuree.

Bron: Wildplaza.com

Terug