Citroenfazant

Citroenfazant

voor 2 personen

  • 1 fazant
  • biologische citroen
  • fleur de sel
  • 30 g boter, in blokjes gesneden
  • touw
  • peper & zout

Was de citroen en snij hem in stukjes.
Verwijder de kop en ingewanden van de fazant.
Vraag anders aan je poelier of die dat voor je wil doen.
Bestrooi de binnenkant van de fazant goed met peper & zout.
Vul hem met de stukjes boter en citroen.
Knoop de fazant dicht met het keukentouw.
Als je dat niet hebt, kun je ook met naald en draad de fazant grof dichtnaaien.
Wrijf de buitenkant in met fleur de sel en peper.
Leg de fazant in een ingevette ovenschaal en zet die dan 25 minuten in de voorgewarmde oven op 180 °C.
Draai de fazant tijdens de 25 minuten tweemaal om en besprenkel hem met zijn eigen vet.

Bron: Wild en Gevogelte: Claartje Lindhout - Uitgeverij: J.H. Gottmer
Gepubliceerd door: Wildplaza.com

Terug