Ballotines van fazant verpakt in pancetta

Ballotines van fazant verpakt in pancetta

voor 6 personen

  • 1 fazant (ontbeend)
  • 500 g boleten (grof gesneden)
  • 3 eetl. olijfolie
  • ½ Spaanse peper (fijn gesneden)
  • 1 eetl. fijn gesneden tijm
  • 1 knoflookteen (fijn gehakt)
  • 2 eetl. sjalot (fijn gesneden)
  • 2 eetl. witte wijn
  • 300 g pancetta
  • peper & zout

Ontbeen de fazant of vraag aan je poelier of die het voor je wil doen.
Wrijf het vlees goed in met peper en zout.
Maak een grote rechthoek van de pancetta op een laag krimpfolie, waar je de fazant op legt.
Ondertussen fruit je de sjalot met de Spaanse peper in olijfolie glazig, om vervolgens de boleten, tijm en knoflook toe te voegen.
Bak deze rondom bruin en breng het mengsel op smaak met peper en zout.
Zodra de paddestoelen geslonken zijn, blus je ze af met de witte wijn.
Laat dit even op het vuur staan totdat het vocht verdampt is.
Meng dit met behulp van een staafmixer en vul de fazant met de duxelle.
Klap de fazant dubbel en rol daarna voorzichtig de pancetta eromheen.
Maak hierbij gebruik van de krimpfolie, waardoor je de ballotine goed strak kunt trekken.
Leg de ballotine op een ingevette ovenplaat en laat hem 20 minuten in een tot 180 °C voorverwarmde oven staan.

Bron: Wild en Gevogelte: Claartje Lindhout - Uitgeverij: J.H. Gottmer
Gepubliceerd door: Wildplaza.com

Terug