Abdijkonijn

  • 1 tam konijn (ca. 1200 g), in stukken
  • 200 g blokjes rookspek
  • 2 grote uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 2 flesjes Trappistenbier
  • 2 plakjes ontbijtkoek, verkruimeld
  • 2 takjes verse tijm
  • laurierblaadje
  • peper en zout
  • 150 g boter
  • scheut olijfolie

Bij gebruik van diepgevroren konijn dit in de koelkast laten ontdooien, leg het op een roostertje zodat het niet in het ontdooivocht ligt.
Wrijf de stukken konijn in met peper en zout, laat ze ½ uur liggen.
Verhit, op laag vuur, in een braadpan boter en olie en braad het vlees op half hoog vuur rondom mooi bruin, haal het uit de pan en houd het warm in aluminiumfolie.
Bak in de braadboter/olie de spekblokjes uit, fruit ui en knoflook mee tot ze glazig zijn, voeg tijm, laurierblad en ontbijtkoek toe en blus af met het bier.
Leg de stukken konijn in de saus, laat aan de kook komen, temper het vuur en leg het deksel op de pan, laat op heel zacht vuur ca. 1½ uur stoven.
Neem het vlees uit de pan, verwijder het laurierblaadje en takje van de tijm en pureer de saus met de staafmixer.
Leg de stukken konijn weer in de saus, laat afkoelen.
Leg een deksel op de pan en laat een nacht op een koele plaats rusten.
Laat het gerecht de volgende dag op zacht vuur door en door warm worden.
Serveer het met aardappelpuree en kleine spruitjes.

Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©

Terug