Aardappel-koolschotel met wildzwijnkoteletten

  • ½ groentebouillontablet
  • 2 uien
  • 1 zakje aardappelschijfjes (450 g, CêlaVíta)
  • 500 g panklare spitskool
  • 1 theel. karwijzaad
  • 3 eetl. (olijf)olie
  • 4 wild zwijnkoteletten á ± 200 g
  • 1 eetl. jonge jenever
  • (versgemalen) peper
  • 1 eetl. boter
  • een wijde, lage ovenschaal, inhoud 2½ l

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Breng in een steelpan 1½ dl water aan de kook en los het bouillontablet erin op.
Pel en snipper de uien.
Schep in de ovenschaal de ui, de aardappelschijfjes, de spitskool en het karwijzaad door elkaar en schep er de groentebouillon en 2 eetlepels olie door.
Stoof in het midden van de oven de aardappel-koolschotel afgedekt in ± 20 minuten beetgaar.
Wrijf de koteletten in met de jenever, 1 eetlepel olie en peper en leg ze op de aardappel-koolschotel.
Leg op elke kotelet een klontje boter.
Laat de schotel in de oven onafgedekt in 20 - 25 minuten verder gaar worden en laat de koteletten bruin en gaar worden.
Keer de koteletten halverwege en leg er weer een klontje boter op.

Bron: Astrid Veltman

Terug