Zwaardvisceviche met munt

Zwaardvisceviche met munt - 1

voor 12 personen

  • 400 g zwaardvis
  • 6 perssinaasappels, uitgeperst
  • 2 handsinaasappelen (voor de garnering)
  • 1 eetl. tomatenpuree
  • scheut olijfolie
  • ½ rood pepertje, fijngehakt
  • 1 bosui, in smalle ringetjes
  • paar takjes munt
  • peper & zout
  • evt. zeer fijn gesneden/gehakte peterselie

De idee is dat de vis in het zuur van het sinaasappelsap 'gaart'.
Snijd de zwaardvis in dunne plakken, die in reepjes en snijd tot (grof) gehakt/tartaar.
Meng het sinaasappelsap, tomatenpuree, peper en zout, de olie, de ui, en het pepertje met de zwaardvistartaar.
Laat het geheel minstens drie uur staan.
Dat hoeft niet in de koelkast.
Snij partjes van de handsinaasappel.

Zwaardvisceviche met munt - 2

Neem een steekring (bij gebrek aan: een andere brede ring), leg 'm op een bord, vul met de tartaar en til de ring weg.
Garneer met blaadjes munt en een beetje olijfolie.
Strooi eventueel wat fijngehakte peterselie rond.

Opmerkingen
Dit recept is voor 12 personen gemaakt. Dan hoeft niet alles drie maal te worden genomen. De sinaasappelsap kan uiteindelijk wel te veel zijn. Dan een tijd tevoren laten uitlekken in een vergiet.
Wees terughoudend met de rode peper. Bij twijfel: minder. Less is more (taste).

Bron: Anne en Holger in de hak van de laars
Gepubliceerd door: MergenMetz

Terug