Zuring met spiegeleitje

  • 50 g zuring, gewassen en gedroogd
  • 4 eetl. crème fraîche
  • 4 eetl. frambozenazijn
  • 4 theel. poedersuiker,
    meer of minder naar smaak
  • peper & zout
  • fleur de sel
  • 4 scharreleitjes
  • boter
  • 4 eetl. fijngesneden bieslook

Snijd van de zuring de stelen en snijd de blaadjes in fijne reepjes (julienne).
Meng de crème fraîche met de frambozenazijn en poedersuiker, voeg de zuring toe en breng op smaak met peper en zout.
Vet 4 stekers van 8 cm doorsnede in en zet ze in het midden van kleine bordjes, verdeel het zuringmengsel erover en druk licht aan, verwijder de stekers.
Verhit de boter in een koekenpan en zet hierin de stekers met de ongebruikte, ingevette kant in de boter, breek in elke steker een eitje en bak ze tot het wit is gestold, maal er een draai van de pepermolen over en strooi er wat korreltjes fleur de sel op.
Verwijder de stekers en leg de eitjes op de zuring "taartjes", strooi de bieslook om en over het gerecht.

In plaats van zuring:
rucola, waterkers, veldsla of een mengsel hiervan naar smaak en beschikbaarheid.

Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©

Terug