Zuiderse wijtingfilet op een bedje van pasta met basilicum roomsaus

zuiderse_wijtingfilet (2K)
voor 2 personen
  • Zuiderse wijtingfilet +/- 200 g
  • peper
  • zout
  • een beetje bloem
  • pasta naar keuze +/- 100 g
  • verse basilicum
  • tomaatje grof snijden
    • saus: 50 g verse basilicum
  • 2 tal sjalotten
  • 7½ cl room
  • een stukje Bavaria blu
  • grof zeezout
  • vers gemalen zwarte peper

Voor de saus
Sjalotten en basilicum fijn snijden.
Warm een beetje boter op in een pannneke, sjalotjes en basilicum aanstoven.
Voeg de room toe en kruiden even de mixer er door en de kaas toevoegen.
Laat even goed opwarmen tot de kaas gesmolten is.

Dep de vis goed droog en kruiden even in bloem wentelen en goed aanbakken in boter.
Pasta beetgaar koken.
Dresseer dit alles zeer warm op bord en werk af met basilicum en tomaatstukjes.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug