Zalmcarpaccio met roomkaas

Zalmcarpaccio met roomkaas

  • 2 sneetjes brood
  • 200 g gerookte zalm (in dunne plakjes)
  • 50 g pijnboompitten, licht geroosterd
  • rasp en sap van 1 citroen
  • paar takjes dille, fijngehakt
  • 2 flinke eetl. roomkaas naturel
  • zwarte peper & zeezout
  • 4 eetl. olijfolie
  • handje vol waterkers
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetl. kappertjes

Snijd de korstjes van het brood en snijd de rest in vierkantjes.
Verhit ongeveer 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan.
Snijd de knoflook in schijfjes en bak eventjes in de olijfolie totdat ze bruin kleuren, haal ze daarna uit de pan.
Bak de blokjes brood in de olijfolie met knoflook smaak krokant.
Laat ze daarna uitlekken op een stukje keukenpapier.

Zalmcarpaccio met roomkaas
Zalmcarpaccio met roomkaas
Zalmcarpaccio met roomkaas

Leg de plakjes zalm mooi op een bordje.
Pers of knijp de citroen uit en besprenkel de zalm hiermee, hierdoor gaat de zalm ‘garen’.
Doe de citroenrasp in een kom.
Hak of sla ongeveer 30 gram pijnboompitten fijn (mogen best nog wat grove stukken zitten) en roer samen met de dille door elkaar.
Roer de roomkaas er door en breng op smaak met wat peper en zout.

Zalmcarpaccio met roomkaas
Zalmcarpaccio met roomkaas
Zalmcarpaccio met roomkaas

Besprenkel de zalm met een beetje olijfolie en bestrooi met een klein beetje peper en zout.
Schep een mooie schep van het roomkaas mengsel in het midden van de zalm.
Verdeel wat waterkers, de knoflook croutons, kappertjes en overgebleven pijnboompitten er om heen.

Zalmcarpaccio met roomkaas
Zalmcarpaccio met roomkaas
Zalmcarpaccio met roomkaas

Bron: Leuke recepten

Terug