Gerookte zalm op een bedje van rucola

  • 200 g plakken gerookte zalm,
    liefst wilde zalm, op kamertemperatuur
  • bakje rucola, steeltjes verwijderd, gewassen en drooggedept
  • goede kwaliteit olijfolie
  • enkele druppels citroensap
  • 1 eetl. zeer fijngehakte sjalot
  • 1 eetl. zeer fijngehakte peterselie
  • versgemalen peper

Meng de rucola blaadjes met een scheutje olijfolie, een paar druppels citroensap en een beetje zout.
Verdeel ze over 4 borden.
Leg de plakken zalm eroverheen en besprenkel met enkele drupjes citroensap.
Bestrooi met wat sjalot en peterselie en enkele 'draaien' peper uit de molen.

Wijnadvies
Zinnia, Sauvignon Blanc

Waarom deze combinatie?
De frisheid en pit van de salade in combinatie met de zalm vormt een mooi geheel met de frisheid van Zinnia, Sauvignon Blanc.

Bron: De Wijnbeurs

Terug