Zalm gemarineerd in Lapsang Souchon met wasabicrème

  • zalmlende, dat is het middenstuk uit een zalmzijde ca. 3 cm dik
  • lemonpepper (Jane's Krazy Mixed Seasoning)
  • gerookte knoflook, fijngehakt
  • sterke Lapsang Souchonthee
  • komkommer in plakjes van ca. ½ cm dik
  • blaadjes rucola
  • citroensap

Begin ca. 4 uur van tevoren.
Snijd de zalm in (zoveel als er gasten zijn) blokjes van ca. 3 x 3 cm,
wrijf ze in met citroensap,
bestrooi ze met lemonpepper,
leg ze naast elkaar in een schaal en
strooi de knoflook erover, laat 15 minuten intrekken.
Giet de warme thee door een zeefje over de zalm zodat ze onderstaat, laat zo staan tot gebruik.

Presentatie:
Laat de zalm goed uitlekken,
dep ze voorzichtig droog,
leg op een (amuse)lepel een blaadje rucola,
vervolgens een schijfje komkommer en tenslotte een stukje zalm,
garneer met een "streep" wasabicrème.
Door de thee en gerookte knoflook krijgt de zalm een lichte rooksmaak, wordt ze bijna gaar, en blijft heerlijk mals.
Nee, de thee kun je niet meer gebruiken. smiley (1K)

Wasabicrème

  • 1 eetl. wasabi
  • 8 eetl. crème fraiche
  • 1 theel. citroensap
  • ½ theel. zoetstofpoeder
  • zout

Meng alles goed en doe het mengsel over in een (weggooi)spuitzak.

Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©

Terug