Zalm gekonfijt in kruidenolie

voor 6 personen
  • 500 g zalmfilet met vel
  • het sap van 1/4 citron vert
  • 10 cl paddestoelenolie
  • 3 eetl. persilladekruiden
  • 1 eetl. provençaalse kruiden
  • 3 gesnipperde knoflooktenen
  • zeezout (niet te veel, want de persillade bevat ook zout)
  • extra virgine olijfolie
  • rucola

Leg de zalmfilet met de velkant naar beneden in een diepe ovenschaal en verdeel hier gelijkmatig alle ingrediënten over.
Giet er zoveel olie op dat de zalm ruim onder staat.
Laat de zalm (afhankelijk van de dikte van de filet) in een oven van 45 °C in ± 1 uur garen en in de olie afkoelen.

Presentatie:
Laat de zalm uitlekken, verwijder het vel, snijd hem in plakken van ± ½ cm dik en verdeel de vis over 4 borden.
Garneren met wat blaadjes rucola.
Onder olie is de zalm in de koelkast enkele dagen houdbaar.
Geef er bijvoorbeeld een mierikswortel- of wasabidressing bij of besprenkel de zalm met koriander-rucolaolie.

Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©

Terug