|
|
Laat voor de dressing de keukenmachine draaien en doe de sjalot, de mosterd, de poedersuiker, zout, peper, het water, de azijn en de eidooier in de (draaiende) kom tot het glad is.
Voeg eerst de notenolie en vervolgens de druivenpitolie beetje bij beetje toe.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bestrooi de zalm met zout & peper en leg ze in een diepe ovenschaal.
Meng 50 cl dressing met de frambozenlikeur en de champagne.
De dressing gaat bruisen, dus giet hem direct op de zalm.
Laat zalm 20 minuten marineren; de champagne maakt de zalm zacht en het vet wordt afgebroken.
Zet de schaal nu 10 minuten in de oven.
Giet de marinade af en laat de zalm wat afkoelen.
Haal de slasoorten door de overgebleven dressing en verdeel ze over 4 borden.
Leg de zalm hierop en verdeel de tomatenbrunoise over de zalm.
Sprenkel tenslotte nog wat van de dressing over het geheel.
Tip van Tonny: In plaats van champagne kunt u voor dit gerecht ook de Spaanse Freixenet gebruiken.
Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©