Witloftaartjes met walnoten

Witloftaartjes met walnoten

voor 8 personen

  • 8 stronkjes witlof,
    geel en de kern zoveel mogelijk verwijderd
  • 1 rol bladerdeeg, of enkele plakjes
  • 80 g boter
  • 40 g suiker
  • 4 eetl. walnoten,
    geroosterd en gekneusd
  • 20 g honing
  • 2 eetl. balsamicoazijn
  • 2 eetl. rozemarijn, fijngehakt
  • 1 bosje waterkers
  • zout & peper
  • 8 muffin/cupcakebakvormpjes,
    ingevet met boter

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Steek uit het bladerdeeg 8 rondjes, ter grootte van de diameter van de bakvormpjes.
Verhit in een pan 3 eetlepels water samen met de suiker en de honing op middelhoog vuur tot een karamel ontstaat.
Voeg de boter toe en laat 1 minuut koken.
Doe de balsamicoazijn en rozemarijn erbij en haal van het vuur.
Giet het mengsel in de ingevette vormpjes en schik de witlof erop (bolle kant boven).
Bestrooi met zout en peper.
Prik met een vork gaatjes in de ronde deegplakjes en leg ze op de witlof.
Bak de taartjes zo af in ca. 12 minuten in de oven (eventueel tussendoor vocht afgieten).
Laat de taartjes even afkoelen en flip daarna om op een snijplank.
Garneer met geroosterde walnoten en serveer met waterkers.

Bron: Ekoplaza

Terug