Estephans gevulde wijnbladeren, warrak enab

  • 3 tomaten uit blik, in stukjes
  • 1 ui, fijngehakt
  • 1 bosje peterselie, fijngehakt
  • 2 glazen rijst
  • druivenbladeren (Turkse of Marokkaanse winkel)
  • het tomatenvocht van de tomaten uit blik
  • 1 citroen
  • olijfolie
  • zout
  • peper

Meng de tomaat, ui en peterselie met de rauwe rijst.
Doe er peper en zout bij.
Leg op elk wijnblad een eetlepel vulling en rol ze op vanaf de steelkant, terwijl je de zijkanten naar binnen vouwt, tot kleine rolletjes, zo'n pink dik en 7 cm lang.
Leg ze met de rand naar beneden losjes tegen elkaar aan in een kookpan.
Twee lagen mag.
Giet het tomatenvocht erbij en voeg water toe tot de rolletjes net onder staan.
Leg er een bord op en kook ze heel zachtjes een half uur.
Serveer besprenkeld met citroensap en olijfolie; ik vind ze koud het lekkerst.

Bron: Onno Kleyn

Terug