Vitello tonnato met olijven

Vitello tonnato met olijven

    • voor de vitello
  • 4 kalfsoesters
  • zout & peper
  • 2 eetl. zonnebloemolie
  •  
    • voor de tonnatosaus
  • 250 g tonijnstukjes (eigen vocht) uitgelekt
  • 100 g mayonaise
  • 125 g crème fraįche
  • zout & peper
    • voor de garnering
  • 2 eetl. kappertjes afgespoeld
  • 2 eetl. olijven, taggia, Italia
  • 40 g rucola

Voor de vitello

Haal de kalfsoesters uit de koelkast laat op kamertemperatuur komen (ca. 30 minuten).
Verwarm een pan met dikke bodem middelmatige temperatuur.
Voeg de olie toe bak de kalfsoesters in ca. 3 minuten rondom bruin aan iedere kant.
Laat het vlees even rusten en bestrooi dan met zout en peper.
Plaats het ongeveer een uur in de koelkast.

Voor de tonnatosaus

Doe de ingrediënten in een maatbeker en draai fijn met de staafmixer.
Als je de saus iets dunner wilt hebben, kun je iets olijfolie toevoegen.

Verdeel de tonijnsaus over de borden.
Snij de kalfsoesters in dunne plakjes met een scherp mes en leg het op de saus.
Garneer met de kappertje, olijven en rucola sla.

Snel klaar tip
Bij de slager kun je al gebraden kalfsvlees halen (bijvoorbeeld kalfsfricandeau).
Dan maak je alleen de saus zelf, en ben je in 5 tot 10 minuten klaar!

Bron: Vlees.nl

Terug