Venkel met een kruidenlaagje

venkel_kruidenlaagje (2K)

  • 2 venkelknollen, in dunne plakjes
  • sap van 2 citroenen
  • 30 cl room
  • 1 eetl. honing
    • voor het kruimellaagje
  • 80 g havervlokken
  • 80 g paneermeel
  • 40 g bloem
  • 50 g boter

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Kook de venkel 5 minuten in water met 2 eetl citroensap.
Spoel de venkel af met koud water en laat uitlekken op een vergiet.
Meng de venkel met de rest van het citroensap en de honing.
Doe het mengsel in een ovenschaal en giet er de room bij.
Meng voor het kruimellaagje de havervlokken, bloem en het paneermeel.
Verhit de boter en giet over het haver-vlokkenmengsel.
Strooi dit over de venkel.
Zet de schotel 30 minuten in de oven.

Recept uit de bundel "Volop variëren met venkel"
Bron: GroentenFruit Bureau

Terug