Feestelijke vega carpaccio

Feestelijke vega carpaccio

vegetarisch

  • 1 sjalot
  • 2 zongedroogde tomaatjes
  • 12 grote kastanjechampignons
  • 2 eetl. citroensap
  • 3 takjes krulpeterselie
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 theel. witte wijnazijn
  • zout & peper
  • 1 eetl. boter

Pel en snipper de sjalot ragfijn.
Hak de gedroogde tomaatjes heel fijn.
Maak de kastanjechampignons schoon, snijd 10 champignons in dunne plakken en bedruppel deze met het citroensap.
Halveer de overige 2 kastanjechampignons.
Hak de peterselie fijn.
Verhit 1 eetlepel olijfolie en fruit de sjalot zachtjes 2 minuten.
Voeg de fijngehakte tomaat toe en bak 30 seconden mee.
Roer er van het vuur af de rest van de olijfolie en de azijn door tot een lobbige dressing ontstaat en breng op smaak met zout en peper.
Verhit de boter en bak de 4 halve kastanjechampignons in 2 minuten al omscheppend bruin.
Verdeel de plakken kastanjechampigons dakpansgewijs in een kring op vier borden en schenk de dressing eroverheen.
Leg op elk bord in het midden een halve gebakken champignon en bestrooi het geheel met de gehakte peterselie.

Bron: Verse Oogst

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug