voor 2 personen
|
|
Verwijder het vliesje van de knoflook en pers het teentje boven een kom uit.
Voeg de Griekse yoghurt, het citroensap, de olie en peper toe.
Schil de komkommer en halveer hem in de lengte.
Schaaf of rasp de komkommer fijn boven het yoghurtmengsel.
Laat dit minimaal 1 uur in de koelkast staan.
Maak het mengsel op smaak met dille, komijn of olijfolie en eventueel wat peper en geef het met sneetjes stokbrood.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht keftedes, bloemkool met tomaat en aardappelpuree en als saus bij gebakken tofu, vlees of kip.
voor 2 personen
|
|
Schil de komkommer en snijd hem overlangs door.
Neem het zaad uit beide helften en snijd de helften in kleine blokjes.
Snipper het uitje en pers het knoflookteentje uit.
Snijd de muntblaadjes in smalle reepjes.
Kook de eieren hard (zie voetnoot).
Klop de yoghurt los, voeg er wat zout & peper aan toe en roer de knoflook en de uitjes erdoor.
Strooi de muntblaadjes erover, voeg de komkommerblokjes toe en schep alles enkele malen goed om.
Laat de salade, afgedekt met plastic folie, een uurtje in de koelkast staan.
Beleg bordjes met in stukken gescheurde slabladeren en schep de salade hierop.
Leg, als het een voorgerecht betreft, de in plakjes gesneden eieren er omheen.
Variaties
In plaats van eieren kunt u ook koude stukjes gepocheerde vis (zalm, tonijn, kabeljauw) of in blokjes gesneden gaar kippenvlees op of rond de salade leggen.
Noot
De eieren horen alleen bij dit gerecht als het een voorgerecht betreft. In andere gevallen kunt u de eieren laten vervallen.
Bron: Astrid Veltman
|
|
De komkommer wassen en raspen.
Vijf minuten laten staan in het een vergiet, het vocht goed met de hand eruit drukken en weggooien.
De knoflook raspen en deze samen met yoghurt, komkommer en zout in een slakom doen.
Dit tot een samenhangende massa roeren en beetje bij beetje de olie toevoegen onder voortdurend roeren.
Ongeveer een uur in de koelkast laten staan voor het opdienen.
Bron: Het Griekenland weblog van de Griekse Gids
Gepubliceerd door: De Wassende Maan