Torentje van lasagne

torentje_lasagne (3K)

  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetl. pijnboompitten, geroosterd
  • 25 gram basislicumblaadjes
  • 2 eetl. fijngeraspte Parmezaanse kaas
  • 2 eetl. olijfolie
  • 375 g (verse) lasagnevellen
  • 50 g jonge spinazieblaadjes
  • 4 grote trostomaten, in dikke plakken
  • 6 kleine mozzarellabolletjes, in dikkeplakken
  • 8 verse basilicumblaadjes

Pesto
Doe knoflook, pijnboompitten, basilicumblaadjes en Parmezaanse kaas in een keukenmachine en hak dit tot een grof geheel.
Laat de motor draaien, schenk langzaam de olie erbij en klop een gladde pasta van het mengsel.

Torentje van lasagne
Kook de lasagnevellen in royaal water gaar (al dente) en laat ze uitlekken.
Snijd de lasagnevellen in 12 vierkantjes (8 x 8cm).
Leg een velletje in het midden van elk bord, leg daarop een paar spinazieblaadjes, een plakje tomaat en mozzarella, een blaadje verse basilicum en een lepel pesto.
Leg hierop weer een velletje lasagne en weer de vulling zoals hiervoor genoemd, vervolgens weer een velletje lasagne.
Doe een flinke lepel pesto op elk stapeltje en dien dit meteen op.

Bron: Nederlandse Hartstichting

Terug