Tomatentartaar

Tomatentartaar

  • 8 middelgrote tomaten
  • 4 gedroogde tomaten
  • 2 bosuitjes
  • 1 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. balsamico azijn
  • ½ theel. mosterd
  • peper
  • zout
  • 1 eetl. kappertjes
  • 8 zwarte olijven
  • 8 plakjes rauwe ham
  • sla
  • kerstomaatjes
  • verse groene kruiden
    bieslook, oregano, basilicum . . .
  • minisoufflĂ©vormpjes, 12 cl met folie bekleden

Tomaten pellen, doormidden snijden en uithollen, zodat alleen het "vlees" overblijft.
Dit in kleine blokjes snijden, evenals de bosuitjes, de gedroogde tomaten en de olijven.
Meng dit alles en de kappertjes.
Maak een sausje van olie, azijn, peper, zout en mosterd.
Meng dit door de rest van de ingrediënten.
In de vormpjes scheppen en goed aandrukken, uitlopend vocht een beetje wegdeppen met keukenpapier.
Zeer koud serveren!

Serveertips
Verdeel de rauwe ham over 4 bordjes, keer de vormpje boven het midden (gaat heel makkelijk door het folie), decoreren met sla, kerstomaatjes en verse kruiden.

Een "Marokkaanse" variant:
vervang de kappertjes en olijven door komijnzaadjes, verse korianderblaadjes en een beetje harissa.

Bron: Smulweb

Terug