Tomaten gevuld met tzatziki

Tomaten gevuld met tzatziki

  • 1 komkommer
  • flinke handvol muntblaadjes
  • teen knoflook
  • 30 cl yoghurt – al dan niet op plantaardige basis
  • handvol watermunt
  • theel. Dijon mosterd
  • peper & zout
  • 2 eetl. olijfolie
  • 4 grote of 8 kleinere tomaten

Munt is lekker als thee, maar het is ook een heerlijke smaakmaker in zomerse gerechten.
Rasp de komkommer, bestrooi met zout en laat zo’n 20 minuten uitlekken in een vergiet.
Knijp de komkommer dan een beetje uit.
Meng de fijngehakte munt met de mosterd door de yoghurt, roer daar de komkommer door, breng op smaak met olijfolie en peper en eventueel nog wat zout.
Snijdt de kapjes van de tomaten, schep met een theelepeltje het vocht en zaadjes uit de tomaten (eventueel later te gebruiken voor een dressing) en vul de tomaten met de tzatziki.

Serveer met bijvoorbeeld stokbrood.

Bron: Michiel Bussink
Gepubliceerd door: Down to Earth magazine

Terug