Tomaat garnaal - I

Tomaat garnaal

  • 200 g grijze garnalen, gepeld
  • 4 tomaten
  • 2 eetl. mayonaise
  • ½ sjalot
  • 1 eetl. platte peterselie
  • peper

Snijd een kruis onderaan de tomaat en dompel de tomaten 10 seconden in kokend water.
Laat schrikken onder koud water.
Zie tomaat ontvellen.
Zo wordt tomaten pellen een fluitje van een cent.
Pel de tomaten, snijd er de bovenkant af en haal er de pitjes uit met behulp van een koffielepel.
Hak de sjalot zeer fijn.
Meng garnalen, sjalot, peterselie, peper en mayonaise.
Vul de tomaten met dit mengsel.
Zet er de ronde tomatenkant op als hoedje en serveer.

Bron: VLAM - Lekker van bij ons


Tomaat garnaal - II

Tomaat garnaal

  • 4 tomaten, Coeur de Boeuf
  • 150 g kerstomatenmengeling
  • 2 bakjes tuinkers
  • ½ citroen, sap
  • 20 cl room
 
  • 250 g garnalen
  • 1 eetl. witte balsamicoazijn
  • 2 eetl. krokante uitjes
  • 1 scheutje olijfolie
  • peper & zout

Snijd de coeur de boeuf in schijfjes.
Blancheer 1 bakje tuinkers 1 minuut in kokend water.
Giet af en spoel onder koud water.
Mix de tuinkers met de room en het citroensap glad.
Breng op smaak met peper en zout.
Breng dit sausje op basis van tuinkers en room aan de kook voor 5 minuten.
Halveer de kerstomaatjes of snijd ze in partjes en meng er de balsamico, een scheutje olijfolie onder en kruid met peper en zout.
Maak een mooi torentje van de coeur de boeuf, afgewisseld met grijze garnalen en de resterende tuinkers.
Druppel er de tuinkersroom over en werk af met de krokante uitjes.
Schep er de kerstomaatjes bij en serveer meteen.

Bron: VLAM - Lekker van bij ons

Terug