Timbaaltje van gerookte zalm

Gevuld met garnalen, pijnboompitten en avocado-mousse

voorgerecht

  • 2 ons gerookte zalm
  • 2 eetl. pijnboompitten, geroosterd
  • van 1 limoen rasp en sap
  • 300 g garnalen
  • zout & peper
  • 1 komkommer
  • 1 zakje rucola sla
  • 2 avocados
  • olijfolie
  • sprietjes bieslook, voor garnering

Leg in de kopjes een of twee plakken zalm, zodat de binnenkant van het kopje bekleed is.
Pureer de avocado samen met het limoensap in een keukenmachine en maak op smaak met zout & peper.
Meng de garnalen en de pijnboompitten door het avocadomengsel en verdeel het over de vier kopjes.
Druk de puree aan en vouw de zalm erover.
Zet tot gebruik in de koelkast.
Snij de komkommer in dunne plakjes.
Leg in het midden van de borden het timbaaltje en leg daar omheen de plakjes komkommer.

Dressing
Roer een dressing van 3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel limoensap, een ½ eetlepel limoenrasp, zout & peper.
Besprenkel met de dressing en garneer met pijnboompitjes en evt. sprietjes bieslook.

Bron: Smulweb

Terug