Thais roerei met garnalen en rauwe taugé

  • 2 sjalotten, in dunne plakjes
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 2 cm verse gember, fijngehakt
  • 1 rode peper, zonder zaadjes, fijngehakt
  • scheutje olie
  • 5 eieren
  • 4 eetl. nam-pla, Thaise vissaus
  • 1 eetl. poedersuiker
  • handje verse dille, grof uiteen geplukt
  • 100 g roze garnalen
  • 60 g taugé
  • 1 eetl. gehakte pinda’s

Fruit op niet te hoog vuur de sjalot, knoflook, gember en rode peper samen in de olie tot de sjalot glazig is.
Klopt ondertussen de eieren los met de vissaus, suiker en wat dille.
Voeg de garnalen er bij en giet de eieren in de pan.
Roer en schraap, roer en schraap, er moet een enigszins stevig roerei ontstaan.
Maar zonder hard gestolde klonten!
Leg op elk bord een klodder en bekroon met een toef taugé, extra dille en wat gehakte pinda.

Bron: Onno Kleyn

Terug