Terrine van komkommer, mango en zalm

  • 1 niet te grote komkommer,
    geschild, ontpit, in stukken gesneden
  • 1 rijpe mango, geschild en ontpit
  • 250 g gerookte zalm in blokjes
  • 3 blaadjes gelatine, geweekt in ruim koud water
  • 300 g crème fraîche
  • 2 fijngehakt knoflookteentjes
  • 2 eetl. fijngehakte bladpeterselie
  • 1 eetl. fijngehakte koriander
  • 2 eetl. limoensap
  • 2 theel. Worcestershiresaus
  • 1 eetl. gembersiroop
  • ½ theel. zout
  • 1 theel. geroosterde kerriepoeder
  • koriander-olie, zie eerder recept

Smelt de gelatine in de magnetron.
Knijp de in ruim water geweekte gelatineblaadjes uit en doe ze in een schaaltje, 10 - 20 sec op vol vermogen.
Vet een kleine cakevorm licht in met olie, bekleed hem met plasticfolie en vet ook dit licht in, pancoatingspray is hiervoor erg handig.
Pureer komkommer en mango in de keukenmachine.
Meng alle ingrediënten, proef of er zout/peper bij moet, schep de massa in de cakevorm en laat de terrine 3 uur (of een nacht) opstijven in de koelkast.
Los de terrine, snijd er met een elektrisch mes plakken van, leg p.p. 2 plakken terrine, dakpansgewijs op een bordje en druppel er kruiden-olie omheen, serveer met sneetjes warm brood naar keuze.

Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©

Terug