Tartaar van mango en avocado

Tartaar van mango en avocado

voor 2 stuks

  • 2 avocado’s
  • 1 mango
  • 2 bollen mozzarella
  • handje rucola
  • 2 eetl. pijnboompitten, geroosterd
    • Dressing
  • 2 eetl. limoensap
  • snuf peper en zout
  • snuf chili vlokken
  • 3 eetl. olijfolie

Meng de ingrediënten voor de dressing goed door elkaar.
Snijd de mango en mozzarella in kleine blokjes.
Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees ook in kleine blokjes (besprenkel eventueel met een beetje limoen of citroensap om verkleuring tegen te gaan).
Leg een kookring op een bord en verdeel daar ongeveer de helft van avocado in, druk zachtjes iets aan.

Tartaar van mango en avocado
Tartaar van mango en avocado
Tartaar van mango en avocado
Tartaar van mango en avocado

Doe daar de mozzarella en mango bovenop en druk ook voorzichtig iets aan.
Haal de kookring weg en doe een beetje rucola er bovenop.
Besprenkel de vegetarische tartaar van mango met wat dressing en garneer met pijnboompitten.

Tip
Serveer de tartaar van mango en avocado direct of bewaar maximaal 30 minuten in de koelkast.

Bron: Leuke Recepten

Terug