Hartige taart met knoflook, Parmezaan en pijnboompitten

    • deeg:
  • 250 g bloem
  • 125 g boter
  • 3 eetl. water
  • 1 ei
  • snufje zout
    • vulling:
  • 50 g zachte boter
  • 4 à 7 tenen knoflook
  • 50 g Parmigiano Reggiano
  • 100 g pijnboompitten
  • 20 cl crème fraîche
  • 4 eieren

Doe de ingrediënten voor het deeg in een keukenmachine en draai kort tot het goed gemengd is en bijna een bal vormt.
Haal eruit, kneed tot een bal, pak in folie en leg een uur of langer in de koelkast.
Rol hem daarna uit of haal er stukjes van en bekleed daarmee een taartvorm van 24 à 28 cm.
Zet de oven aan op 220 °C.
Meng in de keukenmachine de boter, knoflook en Parmezaan, met wat zout & peper.
Schep er de pijnboompitten door en verdeel over de taartbodem.
Klop de eieren met de crème fraîche glad en meng er zout & peper door.
Verdeel over de bodem; het mengsel moet alles bedekken.
Bak circa een half uur.
Als een erin gestoken mes er zonder ei uitkomt, is de taart gaar.

Bron: Onno Kleyn

Terug