Spaghetti met Heel Veel Peterselie

Spaghetti met Heel Veel Peterselie

Voorgerecht voor 4 personen, hoofdgerecht voor 2

  • 45 g peterselie, krul of plat
  • 1 teen knoflook, geplet
  • 6 eetl. zeer goede olijfolie extra vergine
  • 2 eetl. witte wijn
  • 200 g spaghettini of spaghetti
  • 30 g Parmigiano Reggiano in krullen of vers geraspt

Was de peterselie, knijp het water eruit en pluk het groen van de steeltjes.
Knijp telkens een handvol bij elkaar en hak dat fijn, fijner, fijnst.
Hak daarna de volgende handvol – ik schat dat er 3 of 4 uit die 45 gram komen.
Bak de teen knoflook zoetjes in 2 eetlepels olijfolie tot hij kleurt.
Verwijder hem en doe de wijn in de pan.
Laat even bruisen.
Voeg de peterselie toe op 2 eetlepels na.
Roer rond en draai het vuur uit.
Kook de pasta in water met 10 gram zout per liter goed al dente – een minuut te lang is de dood van dit gerecht.
Houd een kop kookwater achter en giet de pasta af.
Meng hem op een klein pitje met de peterselie in de pan.
Schenk er nog een paar eetlepels van je beste olijfolie bij en gebruik kookwater om smeuïgheid te veroorzaken.
Verdeel de pasta over de borden en bekroon met de Parmigiano en de achtergehouden peterselie.

Bron: Onno Kleyn

Terug