Sla met vinaigrette

Sla met vinaigrette

  • een krop stevige sla, liefst batavia, zeker geen ijsberg
  • 1 dikke theelepel gladde mosterd
  • 2 eetl. wijnazijn
  • 2 eetl. water
  • 8 eetl. olijfolie extra vergine
  • mespunt zout
  • mespuntje suiker
  • optioneel: gesnipperd teentje knoflook

Was genoeg sla in koud water en verdeel de bladen in stukken.
Fransen lieten ze vroeger wel heel, waarna je aan tafel elk blad met mes en vork tot een pakketje moest vouwen en dat in je mond organiseren voor het weer opensprong – een gezellig spel.
Droog de sla in een slacentrifuge.
Klop de mosterd en de azijn glad met het water, zout en suiker.
Klop er de olie doorheen.
Proef en stel bij.
Giet de vinaigrette vlak voor serveren over de sla en hussel.
Te vroeg mengen maakt de sla slap.
De knoflook kan door de vinaigrette of door de sla, dat maakt niks uit.

Bron: Onno Kleyn

Terug