Sinaasappel met venkel, rode ui en nieuwe olijfolie

Sinaasappel met venkel, rode ui en nieuwe olijfolie

  • 2 à 4 (bloed)sinaasappels
    (afhankelijk van de grootte)
  • 1 venkelknol
  • 1 flinke rode ui
  • zeer goede olijfolie extra vergine
  • zwarte peper uit de molen
  • fleur de sel

Neem een loeischerp mesje en schil de sinaasappels zo dik dat je net in het vruchtvlees zit.
Snijd ze daarna in plakken en verdeel die weer in helften.
Verwijder de steelaanzet van de venkel, snijd hem in tweeën of kwarten en snijd de rest zo dun als lukt, of schaaf hem dun.
Snijd de ui aan zeer dunne flintertjes.
Doe alles in een kom en schenk er een gulle scheut olie bij.
Voeg een snuf fleur de sel (of gewoon zout) toe en hussel voorzichtig met je vingers.
Verdeel over 4 borden of kommetjes en draai er wat grove zwarte peper over.

Bron: Onno Kleyn

Terug