Sinaasappel-kippenleverpaté

voor 2 personen

  • 1 sinaasappel
  • 25 g boter
  • 1 klein teentje knoflook
  • 150 g kippenlevertjes
  • 1 theel. Provençaalse kruiden
  • zout
  • peper
  • ¼ bakje tuinkers

Schil de sinaasappel dik en snijd de partjes tussen de vliezen uit.
Vang het sap op.
Smelt de boter in een koekepan en pers de knoflook erboven uit.
Voeg de kippenleveertjes en de kruiden toe en bak ze in ± 5 minuten gaar.
Haal de kippenleveertjes uit de pan.
Doe het sap in de pan en breng het aan de kook.
Voeg dit bij de levertjes en pureer ze.
Breng de paté op smaak en zet hem minstens 1 uur afgedekt in de koelkast.
Schep de paté op 2 borden, garneer met partjes sinaasappel en tuinkers en geef er stokbrood bij.

Bron: Astrid Veltman

Terug