Simpele ceviche

Simpele ceviche

  • 1 bataat (zoete aardappel)
  • het sap van 3 limoenen
  • 4 takken verse koriander
    (of wat meer)
  • 1 rood uitje,
    in ragfijne flintertjes
  • 1 teen knoflook, ragfijn gehakt
  • 200 g filet van zeebaars
    of een andere witte vis
  • 1 eetl. ma├»skorrels
  • uiteinde van 1 rode chilipeper, fijngesneden

Kook de bataat beetgaar in 8 minuten.
Giet af, snijd in plakjes en leg die uitgespreid op een bord in de koelkast.
Doe het limoensap met 4 korianderstengels, ¼ van de rode ui, ½ van de knoflook en een snuf zout in het messenbakje dat bij de staafmixer hoort.
Puls een paar keer: het moet geen pulp of saus worden.
Zeef het mengsel en zet een kwartiertje in de koelkast.
Snijd de vis in kleine dunne plakjes of blokjes.
Meng die met wat zout en een krap theelepeltje gehakte chili en dito gehakte knoflook.
Laat ook 5 minuten in de koelkast staan.
Schenk nu het limoenmengsel bij de vis.
Vroeger liet men het zo een paar uur staan, tegenwoordig rekent men in seconden; doe wat u het beste lijkt.
Dresseer vervolgens de vis op de borden en maak er een schilderijtje van met ui, plakjes bataat, maïskorrels, korianderblad en gehakte chili.
Schenk er het limoenmengsel omheen.

Bron: Onno Kleyn

Terug