Serranoham met prima donna-krullen en balsamicocréme

  • 150 g serranoham, dun gesneden
  • 100 g Prima Donna, in krullen geschaafd
  • 50 g (Medjoul)dadels, ontpit en fijngesneden
  • 2 eetl. mooie olijfolie (bijv. de Arbequina van Valderrama)
  • 4 kruidentoefjes van topjes basilicum en peterselie
voor de balsamicocrème:
  • 20 cl balsamico azijn
  • 20 cl rode port

Maak de balsamico-crème ruim van tevoren:
Kook port en balsamic-azijn samen in tot 1 dl.
Laat afkoelen, doe over in een brandschoon, met heet water nagespoeld flesje, sluit het flesje af en bewaar het op een koele plaats maar niet in de koelkast.
Blijft heel lang goed, rijpt zelfs nog iets na.
Verdeel de ham over het midden van de borden, sprenkel er wat balsamico-crème over en strooi de dadelsnippers over de ham, verdeel de kaaskrullen over de borden en sprenkel ook hier wat balsamico-crème over.
Druppel op de balsamicocrème steeds wat olijfolie.
Druppel balsamico-crème en olijfolie rondom het gerecht, garneer met een kruidentoefje en serveer meteen bijv. met een sneetje briochebrood en ongezouten boerenboter.

Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©

Terug