Scholrolletjes onder een dekentje

  • 6 scholrolletjes (bijv. Aldi)
  • 200 g prei, in dunne ringetjes gesneden
  • mosterd
  • 1 ei, losgeklopt
  • 4 plakjes bladerdeeg, ontdooid
  • fleur de sel (zeezout)
  • olie
voor de saus:
  • 20 cl visbouillon van een blokje
  • 20 cl room
  • 1 dessertl. maïszetmeel
  • 1 eetl. mosterd
  • zout & peper naar smaak

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Roer de maizena los met 3 eetlepels koude bouillon.
Meng room en bouillon en kook hierin de prei 10 minuten, schep ze uit de pan in een vergiet en laat ze goed uitlekken laat het room/bouillonmengsel afkoelen voor de saus.

Maak de saus:
Meng alle ingrediënten in een mengbeker goed door elkaar.
Zet de beker 2 minuten in de magnetron op vol vermogen, roer de saus goed door en zet nog 2 minuten in de magnetron (750 watt.)
Klaar!
Vet de schelpen in met wat olie.
Laat de scholrolletjes iets ontdooien,snijd ze 1 x door en bestrijk ze dun met mosterd.
Schep wat saus in de schelpen en verdeel de prei over de schelpen, leg hierin de stukjes zalmrol met de snijkant naar boven, lepel er nog een beetje saus over.
Rek het bladerdeeg een beetje uit en span het over de schelp, plak het aan de onderkant met water vast en bestrijk de bovenkant met losgeklopt ei, strooi er wat korreltjes fleur de sel over en zet de schelpen 10 minuten in de oven.
Serveer meteen.
I.p.v. prei is dit gerecht ook erg lekker met spinazie of paddestoelen naar keuze.
I.p.v. visbouillon kan ook tuinkruiden- of paddestoelenbouillon worden gebruikt.
I.p.v. scholrolletjes kunnen alle soorten vis, schelp- en schaaldieren.

Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©

Terug