Samosa's met Indiase spinazie

Samosa's met Indiase spinazie

  • 2 sjalotjes
  • 30 g boter
  • 1 kleine knoflookteen, geperst
  • 1 eetl. kerriepoeder
  • 1 theel. kurkuma
  • mespuntje chilipoeder
  • 1 eetl. bloem
  • 2 - 3 eetl. witte wijn of groentebouillon
  • kokosmelk
  • 400 g spinazie, gehakt
  • 2 samosa’s
  • optioneel: citroen- of limoensap
  • zout & peper

Pel en hak de sjalotjes en bak ze glazig in de boter.
Voeg de geperste knoflook toe en kruid met kerriepoeder, kurkuma en chilipoeder.
Strooi de bloem erover en blus af met de witte wijn of de groentebouillon.
Voeg een beetje kokosmelk toe en laat circa 5 minuten pruttelen zonder deksel.
Voeg de spinazie toe en laat nogmaals koken.
Voeg naar smaak citroen- of limoensap en zout en peper toe.
Verhit de samosa’s in een pan of in de oven en serveer ze met de spinazie.

Bron: Lekker Weten
Gepubliceerd door: Ekoplaza

Terug