Salade van rauwe ham en mango

salade_ham_mango (3K)

  • 3 eetl. notenolie
  • sap en rasp van 1 (liefst biologische) limoen
  • ½ eetl. zoete chillisaus
  • 2 kopjes little gem, blaadjes los, in stukjes en dikke nerven eruit
  • 2 eetl. korianderblaadjes
  • 2 eetl. geknipte bieslook
  • 8 plakjes rauwe ham, gehalveerd
  • 1 mango, geschild, in plakjes
  • 40 g macadamianoten, grof gehakt

Meng de notenolie, het limoenrasp, 2 eetlepels limoensap en de chilisaus.
Breng op smaak met zout & peper.
Schep de slablaadjes, dressing, koriander en de helft van het bieslook door elkaar.
Vouw de smalle repen ham tot roosjes.
Vul 4 grote, wijde glazen voor eenderde deel met de salade.
Leg er wat plakjes mango en de helft van de hamroosjes op.
Vul de glazen verder met de salade en de rest van de mango.
Garneer met de rest van de rauwe ham en bestrooi met de macadamianoten en het bieslook.
Lekker met repen geroosterd Turks brood.

Terug