Gehakte runderbiefstuk met truffeleitjes en cantharellen

  • 300 g gehakte biefstuk van onbesproken herkomst
  • 5 scharrel-kriel-eitjes
  • 200 g cantharellen, schoongemaakt en gedroogd (in de slacentrifuge)
  • 2 eetl. tartufano
  • 2 eetl. kappertjes, uitgelekt
  • 1 eetl. persilladekruiden
  • truffelazijn
  • truffelolie
  • olijfolie
  • truffelmosterd
  • peper en zout

Maak een 'lopende' truffelmayonaise van 2 eidooiers, een mespuntje truffelmosterd, een scheutje truffelazijn, peper en zout en, eerst druppelsgewijs, de olijfolie.
Breng de gehakte biefstuk op smaak met peper, zout en de kappertjes en vorm er 4 tartaartjes van.
Kook de overige eitjes ± 3 minuten, pel ze, snijd voor de stabiliteit aan de onderkant een plakje af en aan de bovenkant een plakje tot het eigeel zichtbaar is.
Verwarm de tartufano en verdeel dit over de eitjes.
Bak de cantharellen in wat olijfolie en bestrooi ze met peper en persilladekruiden.
Leg op 4 bordjes een tartaartje, zet er een (lauwwarm) eitje op en dresseer de cantharellen eromheen en de truffelmayonaise eroverheen.

Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©

Terug