Rösti met blauwschimmelkaas en tomatensaus

rosti (4K)
vegetarisch
  • 6 vastkokende aardappelen
  • 150 g blauwschimmelkaas
  • 1 losgeklopt ei
  • versgemalen peper en zout
  • 6 eetl. sugo casa piccante (bijv. Grand Italia)
  • een schaaltje rucolasla
  • 2 eetl. olie

Was de aardappelen en kook ze in de schil met wat zout gaar in 15 - 20 minuten.
Spoel ze daarna af met koud water en verwijder vervolgens de schil.
Rasp de aardappelen met een grove rasp in dunne reepjes en laat deze afkoelen.
Verkruimel de kaas in een bakje en meng deze met het losgeklopte ei.
Kneed er vervolgens de geraspte aardappel doorheen.
Breng het geheel op smaak met peper en zout.
Verhit vervolgens de olie in een koekenpan en schep enkele hoopjes aardappelrasp in de pan en druk deze goed plat.
Bak de röstirondjes aan beide zijden goudbruin en serveer deze op een bergje rucolasla.
Schep de Sugo casa piccante rondom.

Wijnadvies
Red River Crest, Californië, Amerika

Succestip
De blauwschimmelkaas kunt u ook vervangen door een andere, zachte kaassoort van uw keuze.

Bron: Spar Succes recepten

Terug