Plakje Rosevalaardappel met scampi en kaviaar

voor 10 personen

  • 3 mooie roseval aardappelen
  • 1 kg grof zeezout
  • 10 rauwe scampi
  • kaviaar
  • olijfolie
  • bieslook
  • 250 g spinazie
  • 10 cl crème fraîche
  • boter
  • nootmuskaat
  • peper
  • zout

Boen de aardappelen goed schoon en droog ze af.
Bedek de bodem van een kleine kookpan (de aardappelen moeten er naast elkaar inpassen) met een laag zeezout.
Leg de aardappelen erin en bedek ze met de rest van het zeezout, zodat ze volledig met het zeezout bedekt zijn.
Dek het geheel af met alu-folie en zet de pan ca 60 minuten in een over van 200 °C, tot de aardappelen net gaar zijn.
(de gaarheid controleren door er met een metalen pen, dwars door de zoutkorst in een van de aardappelen te prikken).
Pel intussen de scampi en maak ze schoon.
Schil een van de 3 aardappelen, prak de kruim met wat boter en breng op smaak met peper en zout.
(LET OP, HET MAG GEEN PUREE WORDEN, DUS PRAKKEN MET EEN VORK).
Maak spinazie schoon en laat hem in wat boter onder regelmatig omscheppen op matig vuur snel slinken.
Breng op smaak met peper en zout.
Net voor het uitserveren de olijfolie verhitten en de met zout & peper gekruide scampi kort bakken.

Snij van de overgebleven aardappelen 10 mooie plakken.
Leg op een klein bordje een beetje spinazie en leg hierop het aardappelplakje.
Doe hierop een beetje kruim en garneer af met de gebakken scampi.
Nappeer met een beetje crème fraîche en garneer af met een beetje kaviaar en bieslook.

Bron: Kookclub
Gepubliceerd door: Bert Allers in Kook Jij

Terug