Romige eiersalade met kreeft en kruidenvinaigrette

aardappel_blauwekaas (1K)
voorgerecht
  • 5 hardgekookte en gepelde eieren
  • 20 cl crème fraîche
  • 2 sjalotjes (of 1 grote ovale), ragfijn gesneden
  • 2 thee. fijngeknipte bieslook
  • 1 theel. mosterd
  • 1 eetl. olijfolie
  • zout & peper
  • 3 l court-bouillon
  • 2 kreeften van ± 500 g
  • het hart van 1 krop sla
  • 30 g kaviaar
voor de vinaigrette
  • 1 theel. sap van citron vert
  • 1 theel. sherryazijn
  • kruidenolie (peterselie, bieslook en dragon,
    in de keukenmachine gepureerd met 10 cl olijfolie)
  • peper
  • zout

Breng de court-bouillon aan de kook en kook de kreeften 4 minuten.
Dompel ze direct in koud water en laat ze uitlekken.
Maak de eieren met een vork fijn en meng ze met de crème fraîche, de sjalot, de bieslook, de mosterd en de olijfolie.
Breng op smaak met peper en zout.
Halveer de kreeften, kraak de scharen en haal het vlees eruit.
Maak een vinaigrette van het citroensap, de sherryazijn, de kruidenolie, peper en zout.
Haal de slablaadjes hierdoor, verdeel ze over 4 bordjes en leg daar een mooie quenelle van eiersalade op.
Leg de stukken kreeft ernaast en schenk de rest van de kruidenvinaigrette eromheen.
Verdeel de kaviaar over de eiersalade.

Tip van Tonny:
In plaats van met kreeft is deze salade ook lekker met gerookte zalm, garnalen, tonijn of krab.

Terug