aperitiefhapje
|
|
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Doe de worst(jes) en een paar eetlepels water in een koekenpan.
Prik de worst een paar keer in met een vork en laat ze op een matig vuur bakken tot het water verdampt is.
Laat de worstjes dan verder bakken, draai ze regelmatig om tot ze rondom bruin zijn.
Neem ze uit de pan en laat ze afkoelen.
Doe de ricotta in een kom.
Voeg de Parmezaanse kaas en wat zout & peper toe.
Meng alles goed met een vork.
Proef en voeg zo nodig extra Parmezaanse kaas toe.
Verwijder het vel van de worst en verkruimel het vlees.
Schep het verkruimelde vlees door het ricottamengsel.
Schep de peterselie en lente-ui erdoor.
Snijd het brood in sneetjes van ca. ¾ cm dik, kwast ze in met wat olijfolie en leg ze op een rooster in een bakplaat.
Zet circa 5 minuten in de voorverwarmde oven tot het brood goudbruin is.
Wrijf de bovenkant van het geroosterde brood in met de knoflook.
Verdeel het ricottamengsel over de sneetjes brood en serveer meteen.
Receptuur: Louis
Gepublieerd door: Tonny Leeflang - Wondergem