Ricotta-balletjes

ricotta_balletjes (2K)

  • 400 g ricotta
  • 2 eetl. room
  • 2 sjalotjes
  • 2 eieren
  • 120 g paneermeel
  • 100 g bloem
  • 30 g amandelpoeder
  • 2 eetl. gehakte tuinkruiden (bieslook, peterselie, dragon)
  • nootmuskaat
  • peper & zout

Vermeng de ricotta met de room, de gesnipperde sjalot en de tuinkruiden.
Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
Maak er balletjes van.
Zet ze 15 minuten in het vriesvak.
Klop de eieren los in een diep bord.
Vermeng in een tweede bord het paneermeel met de amandelpoeder.
Doe in een derde bord de bloem met een snuifje zout.
Wentel de kaasballetjes eerst door de bloem, dan door het ei en ten slotte door paneermeel.
Zet ze 30 minuten in de koelkast.
Bak de kroketjes goudbruin in een diepe pan, in ruim frituurolie.
Als je dit gerechtje als voorgerecht geeft kun je er een slaatje bij serveren.
Lekker met veldsla en witloof, aan gemaakt met een mosterdvinaigrette.

Bron: Inge Deyck
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug