Gevulde ravioli met ree en beurre noisette

Gevulde ravioli met ree en beurre noisette

voor 6 personen

  • 24 lasagnevellen
  • 12 mooie salieblaadjes
  • 300 g reefilet
  • 100 g flespompoen (in blokjes gesneden)
  • 2 eetl. salie (fijn gesneden)
  • 20 cl zonnebloemolie
  • 1 eetl. olijfolie
  • 150 g boter, losgeklopt ei
  • ΒΌ Spaanse peper (extra fijn in blokjes gesneden)
  • peper & zout

Blancheer de lasagnevellen en laat ze in koud water liggen.
Bak de pompoen en breng deze op smaak met peper en zout.
Snij de reefilet in kleine blokjes en meng die met de salie, Spaanse peper en pompoen.
Breng op smaak met peper en zout.
Neem een lasagnevel en leg daar een eetlepel van de massa op.
Smeer de randjes in met het losgeklopt ei en plak er weer een plakje bovenop.
Steek de ravioli rond uit en leg ze op een ingevet bord koel weg.
Maak ondertussen de beurre noisette.
Verwarm de boter in een steelpannetje.
Als de boter eenmaal gesmolten is, moet je hem op het vuur laten staan tot hij karamelkleurig is geworden.
Zeef de beurre noisette door een fijne bolzeef.
Zet een grote pan met water op en doe er zout en 1 el olijfolie in.
Kook hierin de ravioli in 5 minuten gaar.
Zet ondertussen een hoge pan op het vuur met daarin 200 ml zonnebloemolie.
Laat dit warm worden.
Frituur hierin de salieblaadjes en haal ze er dan uit met een draadspatel.
Leg ze te drogen op een stuk keukenrolpapier.
Verdeel de ravioli over de borden, schenk de beurre noisette erover en garneer met de gefrituurde salieblaadjes.

Bron: Wild en Gevogelte: Claartje Lindhout - Uitgeverij: J.H. Gottmer
Gepubliceerd door: Echt wild

Terug