Rauwe zalm gemarineerd in dille en peperkorrels

zalm_dille (7K)

  • 2 x 400 g verse zalmfilet met vel
  • 1 eetl. grof gemalen witte peperkorrels
  • 20 g grof zeezout
  • 2 theel. fijne suiker
  • 1 bosje grof gesneden, verse dille (met stelen)
voor de saus
  • 3 eetl. mayonaise
  • 2 eetl. zure room
  • 2 theel. fijne suiker
  • 1 eetl. gladde mosterd
  • 2 eetl. fijngehakte dille
  • 2 eetl. citroensap
  • zout en versgemalen peper

Zorg voor 8 gelijke stukken zalmfilet met vel.
Leg er 4 op een flink stuk plasticfolie op de velkant.
Bestrooi de bovenkant met grove peper, zeezout en suiker.
Verdeel de grof gesneden dille over de 4 stukken zalm en leg hier nu de andere 4 bovenop.
Leg de zalm in een ovenschaal en dek het geheel goed af met plasticfolie.
Plaats er een broodplank bovenop die wordt verzwaard door een gewicht.
Bijvoorbeeld een literblik conserven.
Laat het geheel een dag en nacht in de koelkast marineren.
Maak in de tussentijd de saus door alle ingrediënten met elkaar te mengen.
Breng dit indien nodig extra op smaak met zout en versgemalen peper.
Haal de zalm 30 minuten voor het serveren uit de koelkast.
Verwijder de folie en schraap het grootste deel van de kruiden van de filets.
Snijd ze vervolgens met een vlijmscherp mes in dunne plakken en rangschik deze op gekoelde borden.
Serveer met de saus en warme toast.
Garneer het geheel met dille.
Garnering: verse, warme toast en takjes dille

Succestip
Hebt u teveel zalm, dan is dat geen probleem.
Goed verpakt is de zalm in de vriezer minstens 3 weken houdbaar.

Wijnadvies
Chenin Blanc, Kaapse Roos, Wes-Kaap, Zuid Afrika

Bron: Spar Succes recepten

Terug