Gevulde radicchiobladen met hazelnootdressing

Gevulde radicchiobladen met hazelnootdressing

vegetarisch

  • stukje sinaasappelschil
  • 30 g hazelnoten
  • 2 eetl. balsamicoazijn
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 kropje radicchio of roodlof
  • handje spinazie
  • 1 pastinaak
  • handje pastinaak- of groentechips

Snijd het stukje sinaasappelschil heel fijn.
Hak de hazelnoten klein.
Maak een dressing van de balsamicoazijn, de olijfolie, de gehakte hazelnoten en de sinaasappelschilletjes.
Maak de groente schoon.
Houd 4 grote bladen van de radicchio apart en snijd de rest in smalle repen.
Laat de spinazie goed uitlekken.
Schil de pastinaak met een dunschiller en snijd de pastinaak met een dunschiller of mandoline in de lengte in dunne plakjes.
Schep er direct tegen het verkleuren de dressing door.
Meng dit met de repen radicchio en de spinazie.
Leg de radicchiobladen op borden en vul ze met de salade.
Garneer met wat pastinaakchips.

Bron: Voedingscentrum

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug